EL DESERT D’ ATACAMA

El desert d’ Atacama té fama de ser el lloc on menys plou al món.
Sant Pedro d’ Atacama té un aspecte agradable, de poble genuïnamente llatinoamericà on podria viure posem pel cas, Pedro Páramo, el protagonista de la novel.la del mexicà Juan Rulfo. Però si hi ha una cosa que crida realment l’ atenció es que esta ple de joves motxillers i de desertors urbans que no paren de parlar de l’ energia que desprèn la terra.
San Pedro convida a la calma.
Al voltant de San Pedro trubem uns paisatges increíbles, com ara el Salar de Atacama, la Quebrada del Diablo, amb un nom que et posa en alerta i el Valle de la Luna. El desert i la sal apareixen per tot arreu, i converteixen el paisatge en un escenari fantasmagòric.
El Valle de la Luna, declarat el 1982 santuari de la naturalesa i el seu Valle de la Muerte són depressions situades a més de dos mil metres sobre el nivell del mar.
L’ argila, la sal, la limolita i l’arena s´hi combinen per donar color a aquell món
inhòspit. Però a la zona hi ha vida més enllà del Valle de la Luna els guèisers del Tatio, situats en un camp geotermal a 4.260 metres d’altura.
El que es veu a l’ arribada és espectacular : una petita vall d’ altura plena de fumaroles amb alguns guèisers i una pudor intena de sofre.
Fa fret. Els géisers son tan espectaculars que pdrodueixen una emoción profunda,
A mig camí entra la certesa d’ haver arribat a una terra de maravelles i la incredulitat.
“Es tot tant estrany, com si realmente fóssim a la lluna”.

Rosa Maria Cos

02 de març 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.